Skip to main content

Bruk og produksjon av melkesyretabletter

  Oppbyggelsen av melkesyretabletter, delt inn i lag

I Haleon, har vi mer enn 30 års erfaring med produksjon av melkesyretabletter. For å beskytte de levende bakteriene, bruker vi en trippel-lag beskyttelse. Denne forbedrer overlevelsen av melkesyrebakterier. Bakteriene holdes lenger i live i produktets livssyklus - helt fra begynnelsen av produksjon til produktets holdbarhet utgår. Da får vi det beste produktet.

Hvilke melkesyretabletter bør du velge?

Idoform har melkesyretabletter både til hverdagsbruk og når du skal ut og reise. Her er våre anbefalinger basert på behov:

Det er også stor forskjell på hvilke melkesyrebakteriestammer som finnes i ulike produkter på markedet. Her varierer det i hvor godt dokumenterte de ulike stammene er, samt hvor effektive de er. For mer informasjon om dette, les vår artikkel om melkesyrebakterier her.

Hvordan vi beskytter levende bakterier

LAG 1: BESKYTTENDE MATRISE

Under produksjonsprosessen, blir den levende bakterien innebygd i en matrise som kan bidra til å beskytte den mot skadelige elementer, slik som vann og oksygen.

 

LAG 2: KAPSLER/TABLETTER

I tillegg er massen av levende bakterier ytterligere beskyttet i kapsler eller tabletter. Vi bruker vegetabilsk basert Capsugel teknologi i disse kapslene.

 

LAG 3: ALUMINIUMSRØR MED FUKTABSORBERENDE LOKK

Emballasjen er det tredje laget i beskyttelsen. Aluminiumsrøret med fuktighetsabsorberende lokk sikrer et beskyttende miljø for de levende melkesyrebakteriene.

 

Bruk i Norge

Melkesyrebakterier er godt kjent i Norge. Over 25% av befolkningen får det i seg på ulike måter. Av disse, bruker cirka 40% melkesyrebakterier daglig eller ukentlig hjemme, og cirka 33% når de er i utlandet*. Man kan fint bruke melkesyrebakterier hver dag.

Lurer du på hvilke melkesyretabletter du bør velge? Da bør du lese denne artikkelen! Du finner også informasjon om produksjon og bruk av melkesyrebakterier i Norge.

CLASSIC PLUS

Til hverdagsbruk for hele familien (3 år +).

TYGGETABLETT

Tyggbar, god smak og et melkesyrebakterie produkt som passer for hele familien (3 år+).